Ипотечен кредит – често допускани грешки и как да се предпазим от тях?!

Как да финансирате закупуването на недвижим имот?!

Първото и най-важното при покупка на жилище е осигуряване на финансиране. Лични средства и ипотечен кредит са основните източници, които се използват за финализиране на сделка с недвижима собственост.

Сделките за недвижими имоти, в по-голямата си част, се финансират чрез ипотечни кредити. Именно затова банките предлагат различни възможности за структуриране на искания кредит спрямо клиента и спецификите на имота.

В моята практика преобладава финансиране с кредит. Мога да дам безброй примери за спокойни купувачи, които са пренебрегнали тази част от процеса и са сключили сделка при неоптимални за тях условия, загубили са от личното си време, компрометират себе си и ангажираните страни. Най-често тяхната увереност идва от следните причини:

  • Високи доходи. Наличие на високи доходи не винаги е гаранция за отпускане на ипотечен кредит. Нашите кредитни консултанти проверяват още множество параметри свързани с финансовата история на кандидата и работодателя му. В тези две направления е възможно да се открият „подводни камъни“, които могат да попречат на една успешна сделка. В тези случаи, с професионална подкрепа и богатия опит на „Кредит Център“, винаги сме намирали решение.
  • Определено е привилегия да си „специален клиент“ на банката, чиито услуги използваш. Въпреки примамливите условия, които тя ти предлага по бъдещето ти финансиране, препоръчвам да вземеш още едно мнение. След като си се запознал с всички условия на различни банки, може спокойно да решиш да продължиш да работиш с твоята банка или да избереш друга с по-добри условия.
  • Всички ние имаме приятели, познати или приятели на наши приятели, които работят в банка или финансова институция опериращи с кредити. Определено те са професионалисти, които ще те посъветват в приятелски разговор или в работна среща. Помисли върху следното: Ти ще предприемеш едно от най-важните финансови решения в твоя живот, не би ли искал до теб да бъде професионалист, който е тясно специализиран точно в ипотечните кредити, работи за успешно приключване на сделката и има години опит и множество сделки в портфолиото си?!

Годините практика са доказали, че добрата комуникация между консултант недвижими имоти и кредитен консултант е винаги печеливша за клиента. Затова винаги държа да имам директна връзка с отговарящия за ипотечния кредит колега. Част от направленията, за които следя са:

  • структуриране на кредита;
  • вид валута;
  • има ли възможност за по-ниска лихва;
  • какви са допълнителните плащания и такси за моя клиент.

Това са малка част от причините, заради които препоръчвам да се работи с консултант от „Кредит Център“.

Кредит Център” е най-големият кредитен консултант в България с над 15-годишен опит на пазара на ипотечното кредитиране. Стратегически партньор е на водещите банкови и небанкови институции в България.

Какво означава всичко това за теб като клиент:

  • Благодарение на стотици сделки консултантите са натрупали ценен опит. Тези знания работят само в твоя полза. Какво ще направят за теб – ще ти спестят нерви, време и най-вече пари.
  • Работят с водещите банки. Ти ще получиш оферта от всички тях. Ще вземеш не само информирано решение, но и най-доброто за теб, съобразено индивидуално с твоите финанси и с жилището, което си избрал, така че да не бъдеш натоварен с излишни такси, документи и условия по твоя ипотечен кредит.
  • Кредитният консултант ще е с нас през цялото време на сделката от първия разговор до усвояването на кредита. Ще ти помага да разбереш текста с малките буквички и ще ти напомня за документи.
  • И накрая, но не и на последно място услугата за теб е БЕЗПЛАТНА.

Какво включва безплатната кредитна консултация:

  1. Оценка на възможността за кредит – първоначална оценка на доходите и предлаганото обезпечение от клиента в съпоставка с желаната от него сума
  2. Предоставяне на информация относно възможния процент на финансиране на сделката
  3. Предоставяне на информация относно необходимите документи
  4. Избор на банка и входиране на кредита.

Шансът е на страната на подготвения! Работи с професионалисти! Не е нужно да знаеш всичко за покупката и финансирането на сделка с недвижим имот. Консултацията с мен е безплатна и ти дава свободата да избираш. Превърни търсенето на мечтания имот в приятно преживяване, за което ще си спомняш с усмивка.

Още полезни съвети за продажба на недвижим имот може да прочетете тук.

Свържи се с мен, Твоят личен консултант!

Scroll to Top