Пет причини, защо не се продава Вашия имот!

Продавате имота си повече от месец и се чудите, защо не стигате до сделка. Ще споделя основните пет причини, пoрaди които един обект остава дълго време на пазара. Знам, че очаквате да започна с цената, но в последно време наблюдавам друг фактор, който оказва още по-голямо значение за периода на продажба и това е:

1.    Лесният достъп. 

Купувачите са нетърпеливи. Те са харесали вашия имот на снимки, устройват ги неговите параметри и искат да го видят. Не си позволявайте да забавите огледа! Използвайте моментното емоционално състояние, което може да работи във Ваш интерес. Бъдете гъвкави! Трябва да сте наясно, че много купувачи имат възможност за огледи след работно време или Събота и Неделя. Нека няма спящи хора по стаите по време на оглед! Със сигурност Ви звучи смешно или абсурдно но за съжаление това е реалността!  Нека да няма заключени помещения. За да не ограничавате огледите само в свободното си време Ви съветвам да предоставите ключ на агент, който да отваря по всяко време. 

Осигурете лесен достъп до жилището и ще се радвате на бърза продажба! 

2.   Правилно определена цена.

Имотът Ви е обявен за продан. Вие вече се конкурирате с други имоти! Бъдете сигурни, че цената е адекватна.

Използвайте услугите на сертифициран брокер с опит!

За моите клиенти, Аз правя оценката БЕЗПЛАТНО!

Задължително е оценката да бъде защитена с факти! Необходимо е брокерът Ви да обясни как е формирана тя. Ако имате много огледи и запитвания за жилището, но нямате предложение за сделка, помислете дали не сте малко над цената. В повечето случаи е точно така. В случай, че липсват огледи и запитвания, то Вие сте много над пазарната цена.

3.   Професионални снимки.

Представете имота си в най-добрата му светлина. Професионалните снимки са в основата на отличното представяне на вашия имот. Акцентирайте с тях върху силните му страни.

4.   Чисто и светло.

Погрижете се жилището да изглежда чисто и светло, а в стаите да няма непотребни мебели. Те биха повлияли върху преценката на клиента за големината на помещенията. Не забравайте да вдигнете щорите, за да са максимално светли и приветливи стаите. Ако имате скъпо и луксозно обзавеждане – почистете, освежете! Нека то да се види и оцени подобаващо!

5.   Лоша реклама.

Имотът Ви отговаря на всички по-горе изброени условия и въпреки това не предизвиква очаквания интерес. Защо? Обърнете внимание и на рекламата! Как е представено вашето жилище – кой и на каква цена го рекламира? Получавате ли редовно подробна обратна връзка от ангажираните с предлагане на имота Ви колеги? Не бързайте с избора си на брокер! Насочете се към този с най-добри резултати, с ясна визия как да отговори на изискванията Ви и с доказани умения в маркетинга и рекламата.

Успех с продажбата!!!

Свържи се с мен!

Scroll to Top