Как да разпознаете фалшивата обява за имот?

Фалшива обява

В света на недвижимите имоти, фалшивите обяви са сериозен проблем за търсещите жилище. Те често биват подведени в две насоки – ниски цени и изобилие от оферти, които всъщност не съществуват.  Ето няколко ключови знаци, на които да обръщате внимание:

Цената – Първи сигнал:

Най-очевидния знак е цената. Ако имотът, който разглеждате е перфектен и има най-ниската цена в квартала, който търсите, бъдете предпазливи. Това често е признак за фалшива обява, с която злонамерени брокери се опитват да привлекат вниманието ви.

Липсващи детайли в описанието:

Липсата на важни параметри като етажа на имота, разположение на стайте или неточно представени площи също са харектеристика на фалшива обява. Основната цел на непълната информация е да предизвика вашето любопитство и да се свържите с агенцията/брокера за до получите уж липсващата информация.

Снимките:

Снимките са съществен елемент от обявата на един имот. Ако видите само логото на агенцията или общи надписи като “Private listing’’, задайте си въпроса: Ако е толкова атрактивен, защо не е вече закупен от клиенти на фирмата?

Ексклузивност за частни лица:

Внимавайте с обявите, които са ограничени само за частни лица или за клиенти на определена агенция. Това може да бъде не само фалшива обява, но и сигнал за имот с различни потенциални проблеми. 

Имате ли наблюдения върху обявите за недвижими имоти?

Споделете какво Ви е направило впечатление? 

За повече информация може да се свържите с мен!

Scroll to Top