Девет характеристики на Мечтания квартал

Основен фактор за определяне на цената на жилището Ви е квартала, в който се намира. В един идеален свят това е спокойната, приятна атмосфера на избраната от Вас околна среда – средата, в която Вашето дете играе необезпокоявано, разхождате кучето си, правите сутрешното си бягане, срещате се на спокойствие с приятели или дори мързелувате в местното кафе в неделя следобед. Определено трябва да имате изисквания към квартала си и да отстоявате гражданската си позиция за подобряване на условията в непосредствена близост до жилището Ви. Така вие печелите веднъж наслаждавайки се и втори път – тези условия вдигат цената на Вашия имот…. Поне в белите държави.

Защо е важно да изберем квартала, в който искаме да се намира новият ни дом?

Как разбираме кое е нашето място – точно тази част във Варна, в която сме готови да прекараме повече от свободното си време. Разберете причините, които ни карат да предпочетем един квартал пред друг.

Паркове

9/9

Близостта на големи зелени площи винаги е било предимство при избор на жилище. Апартаменти в райони близост до Морската градина  са едни от най-търсените във високия ценови диапазон. Различни са причините, поради които хората предпочитат такива места – разходки, възможност за спорт, тишина, липса на жилищни сгради. Зелените паркове са места, които свързваме с почивка и презареждане, възможността да си отдъхнем от забързаното градско ежедневие. Можем само да си пожелаем парковете ни да са чисти, поддържани и подредени както в Холандия например…

Хранителни магазини

8/9

Кварталното магазинче винаги ни е спасявало в последния момент. Големите вериги стратегически разполагат своите магазини с цел да са по-близо до нас. Не е нужно да се ходи до края на града веднъж седмично. Магазинчето „на ъгъла“ ще си остане последно спасение за каквото сте забравили. Продавачката ще Ви даде съвет за някоя гозба или ще научите новина свързана с квартала.

Близостта до работа

7/9

В съвременния живот времето е най-ценния ресурс, а възможността да стигнем бързо до работа е определено предимство при избор на жилище. Тежките задръствания са вече наше ежедневие, а ние чакаме ли чакаме след поредния ремонт и промяна на инфраструктурата, те да изчезнат. Все повече клиенти съобразяват районите, в които избират имот, с това да успяват бързо да стигат до работните си места.

Малкото кокетно ресторантче на ъгъла

6/9

Приятно е след дълъг работен ден да отскочиш до близкия ресторант да се насладиш на вкусна храна. Предимство е да отидеш до ресторанта пеша, без да ти се налага да паркираш или да се лишиш от любимата чаша аператив. Вземи хапване за вкъщи, без да чакаш час и половина за доставка.  

Нека бъде зелено, детски площадки

5/9

Все по-малко остават зелените площи в междублоковото пространство във Варна. Причините са различни или се застрояват или в градинките никнат автомобили като гъби. Именно за това са предимство при наличието им. Осигуряват място за почивка, разходка и така търсенето пространство между жилищните кооперации.

Местното кафе с приятна атмосфера

4/9

Кварталното кафе – любимо място за среща с приятели, когато не ни се ходи до централната част на града. Доброто кафе е притегателна сила дори и за хора от други райони. Място, на което не само може да прекарваме свободното време в почивните дни, но и да грабнем чаша ароматно кафе по път към работа.

Детска градина, училище

3/9

Дори и да нямате дете, знаете колко е важна адресната регистрация за прием в детска градина или първи клас. Да не забравим и свръх дозата късмет да Ви приемат. Водещ фактор за младите семейства в избор на жилище е наличието на тези институции в районите, в които са определили да направят покупка на жилище.

Фермерски пазар

2/9

Здравословният начин на живот и подкрепа на местните производители са съчетани във фермерския пазар.  Място на което може да се закупи полезна храна за цялото семейство.

Паркоместа

1/9

Чудя се, дали остана район във Варна, който да отговаря на тази харектеристика за страхотен квартал. Все по-сериозен става проблема с паркоместа , отнема ни немислимо много време да намерим място къде да паркираме. Наличието на Синя зона до някаква степен улесни собствениците на имоти в Идеален Център. В другите райони на града се наблюдават паркирани коли на няколко реда.

Това са 9 харектеристики на Мечтания квартал, според мен и моите наблюдения с хората, с които съм работила. Най-вероятно няма да откриете всичко в един район, но може да си изберете тези, които са най-важни за Вас. Ако съществува подобно „вълшебното място“ за Вас, споделете го с нас!

Свържи се с мен!

Scroll to Top