Четири идеи: Kак да се подготвим за покупка на недвижим имот?

Четири идеи как да се подготвим за покупка на недвижим имот

Намирането на Вашето семейно жилище може да бъде вълнуващо приключение или ужасен кошмар!

Докато се забавлявате да разглеждате имоти, в следващия момент Ви отмъкват под носа мечтания апартамент! Посещавате един и същ обект с различни брокери! Губите пари с депозит! Губят Ви времето с напразни огледи! Това са само част от неприятните емоции, които може да си подарите в търсенето на ИМОТЪТ.

Покупката на недвижим имот за повечето хора е едно от най-сериозните финансови решения и дългосрочен ангажимент, което предприемат в своя живот.

Бъдете подготвени, когато започнете да търсите своят мечтан дом. През годините практика съм забелязала, няколко основни грешки, които допускат купувачите и сега ще Ви ги споделя. Използвайте тези четири идеи и направете Търсенето едно Вълнуващо приключение с щастлив край.

  1. Първото и най-важно е ФИНАНСИРАНЕТО.

Изключително важен аспект при закупуване на жилище е финансирането! Не повтаряйте грешката на огромна част купувачи, които в продължение на месеци отделят от своето време за огледи на имоти и когато изберат мечтания дом не могат да реагират веднага! Започва се бягане по финансови институции, нервно чакане за одобрение, документи. Губи се ценно време, а избрания имот се изпуска! “Шансът е на страната на подготвените!” Бъдете и Вие добре подготвени!

Получавате финансова консултация от кредитния ни инспектор, който сравнява условията на различните банки и Вие правите информиран избор при най-добрите за Вас условия!

” Имам приятел/познат в банка, който ще уреди всичко! ” – В годините опит нямам сделка, която да е минала гладко и без неочаквани допълнителни условия, забавяне или усложнения след подобно твърдение от страна на Купувача! Спестете си време, нерви и труд! Работете с професионалисти!

Получете предварително одобрение!

   2. Запознайте се с технологичната част на сделката, която Ви предстои.

Намерили сте този прекрасен апартамент или къща, време е да преминете към същинската част. Накратко технологията на една сделка за недвижим имот:

  • Изготвяне на оферта или Депозит;
  • Подписване на Предварителен договор;
  • Подготовка на документи;
  • Изповядване на сделката при нотариус.

   3. Търсене на имот.

Вие разглеждате имотните портали и избирате тези апетитни предложения, които карат сърцето Ви да затупти по-бързо, които ви карат да се помислите за най-големия късметлия на света и започвате да ги прозвънявате. “Току-що продаден! Вече има капаро! Този го няма на пазара, но можем да Ви предложим двойно по-малък на двойно по-висока цена!”. “Я, какво се случи с късмета ми от преди ден – два???” – си казвате Вие! Нека бъдем честни, НЯМА – среден, южен, тристаен апартамент, нова тухла в Центъра за 50 000 евро, не и в центъра на Варна! Дори да предположим, че от време на време се появява такова “митично животно”, то почти сигурно е, че ще има някаква уловка или ще стане собственост на някой съсед. Няма да се стигне до реклама! Прекалено ниската цена на един имот в Интернет, спрямо пазарните в момента, трябва да буди подозрение у Вас, а не желание веднага да звъните на конкретната оферта. Всеки клиент, който търси от две седмици, го знае. Чисто психологически погледнато всеки иска да купи “без пари” и много колеги използват това.

Внимателно избирайте имотите, на които ще направите оглед! Събирайте възможно най-много информация, която могат да Ви дадат по телефона – реални ли са снимките в обявата, квадратура на стаите, приблизително къде се намира имота, състояние на жилището, статута на обекта. Разбира се не изчерпвам всички въпроси, но като за начало е достатъчно.

   4. Как да изберем брокер на недвижими имоти?

При наличието на толкова много агенции за недвижими имоти и брокери във Варна, как да откриете Вашия човек? Сигурна съм, че голяма част от Вас имат поне двама приятели, които работят в сферата. Направете си проучване и кратко интервю на няколко брокери. Вземете препоръки! Разберете на колко хора са помогнали да намерят мечтания дом. Какъв е начина им на работа? Как ще защитават Вашите интереси?

Желая Ви успех при избора на Вашия нов дом!

И не забравяйте – Консултацията с мен е безплатна!

Свържи се с мен!

Scroll to Top