Имуществено застраховане – как те предпазва?

застраховка

Имущественото застраховане е един от най-важните начини да защитите своята собственост. То представлява вид застраховка, която покрива финансовите загуби, възникнали при повреда или загуба на имущество, както и при посегателство от трети лица. В тази статия ще разгледаме от какво всъщност се състои имущественото застраховане и какви видове покрития предлага, както и какви мерки може да предприемете, за да се защитите по-ефективно.

Домът е мястото, където прекарваме голяма част от времето си и където се чувстваме удобно и спокойно. Поддържането му може да бъде трудно, особено ако имаш много натоварен график. Ето няколко идеи, които ще ти помогнат с минимални усилия да имаш подреден, комфортен и уютен дом. В тази статия ще Ви предложа осем идеи, с които можеш да поддържаш жилището си подредено и организирано.

разходи, лични средства

При покупката на недвижим имот, независимо дали става въпрос за къща, апартамент или земя, има определени разходи, които трябва да бъдат взети под внимание. В тази статия ще разгледаме какви са тези разходи, когато се купува имот с лични средства

След като сме определили бюджет за покупка на имот е добре да предвидим от 10% до 20% разходи съпътстващи основната цена. 

Технически паспорт

От началото на 2023 темата за техническите паспорти отново е актуална при собствениците на панелни апартаменти.  Панелните жилища са разположени в 18 900 панелни блока в 120 жилищни комплекса в страната; те са 707 441 на брой (над 40% от всички жилища) и в тях живее около 1/3 от българското население.  Данните са показателни, колко е важно да се увеличи живота на тези сгради и комфорта на обитателите им.

оценете имота си

Определянето на цената на недвижим имот може да бъде доста трудна задача, особено ако не разполагате с професионални оценители или опит в тази област. Въпреки това, има някои основни стъпки, които можете да предприемете, за да определите реалистичната цена на своя недвижим имот:

Бриз Делукс

Бутикова сграда от 10 апартамента в район Бриз.

Промоционални цени на АКТ 14 до края на Септември!

  • Съчетание на уют и лукс в градска среда. 
  • Много добра локация с изключително лесен достъп до основна пътна артерия. 
  • Жилищният комплекс се намира в район с отлична инфраструктура и лесен достъп до центъра и бул. „Васил Левски“. 
  • Съчетание от модерна визия, отлична локация, уют, лукс, комфорт и сигурност, разположен в един от най-добре развитите и уредени райони на Варна. 
  • Осигурена максимална сигурност – контролиран достъп. 
  • Богато озеленено вътрешно дворно пространство. 
  • Обособени кътове за релакс, отдих и детска площадка. 
  • Дворното пространство е решено с внимание към детайла.
Имотека офис

Пазара на недвижими имоти в сегмента на офисите е най-силно засегнат от последствията на пандемията. Там наблюдавахме както хиляди освободени площи в големите градове, така станахме свидетели на едни от най-големите сделки в сферата за покупко-продажба и наемни отношения. 

Сделките, които стигнаха до публичното пространство:

Varna

Здравната криза причинена от Корона вируса доведе до бързи темпове в развитието на тенденции, които бяха започнали да се наблюдават в сферата на недвижимите имоти. 

В търсенето на по-качествена среда на живот, по-големи площи и възможности за лично пространство за всеки член на семейството доведе до сериозни промени в новите сгради, които предстоят да излязат на пазара. 

технически паспорт

Темата за техническите паспорти беше широко дискутирана в медийното пространство през последните месеци. Многото въпроси и неясноти ще я държат актуална в следващите три години.

Кое е най-важното, което трябва да се знае за тях?

  1. Какво представлява: 

Технически паспорт на сграда е документ, който включва техническите характеристики на сградата, инструкции за експлоатация, ремонт и отразява всички извършени строителни и монтажни работи след въвеждането на сградата в експлоатация (§5, т.64 от ЗУТ).

  1. Какво съдържа техническия паспорт?
Люба Просеникова

Корона Вируса промени пазара на недвижими имоти. Повече на брой трудни сделки със сложна документация и допълнителни детайли и въпреки това – успешно приключени. Наблюдаваше се допълнителна изнервеност и повече неовладяна емоция във всички.


Scroll to Top