4 заблуди повлияха на пазара на недвижими имоти по врeме на Корона вируса, лято 2020

Люба Просеникова

Корона Вируса промени пазара на недвижими имоти. Повече на брой трудни сделки със сложна документация и допълнителни детайли и въпреки това – успешно приключени. Наблюдаваше се допълнителна изнервеност и повече неовладяна емоция във всички.

технически паспорт

Темата за техническите паспорти беше широко дискутирана в медийното пространство през последните месеци. Многото въпроси и неясноти ще я държат актуална в следващите три години.

Кое е най-важното, което трябва да се знае за тях?

  1. Какво представлява: 

Технически паспорт на сграда е документ, който включва техническите характеристики на сградата, инструкции за експлоатация, ремонт и отразява всички извършени строителни и монтажни работи след въвеждането на сградата в експлоатация (§5, т.64 от ЗУТ).

  1. Какво съдържа техническия паспорт?
Как да финансирате закупуването на недвижим имот?!

Първото и най-важното при покупка на жилище е осигуряване на финансиране. Лични средства и ипотечен кредит са основните източници, които се използват за финализиране на сделка с недвижима собственост.

Сделките за недвижими имоти, в по-голямата си част, се финансират чрез ипотечни кредити. Именно затова банките предлагат различни възможности за структуриране на искания кредит спрямо клиента и спецификите на имота.

как да продадеш имот на най-добра цена

Какво може да направите, за да продадете имота си на възможно най-добра цена? В статията ще срещнете идеи, които може да използвате преди да започнете с продажбата на Вашия имот. Тези малки промени ще оставят едно приятно чувство в купувачите за Вашия дом – усещане за повече пространство, светлина, място за багаж, топлина и сигурност. За да придадете търговски вид на имота, основно трябва да отделите време, не се изискват специални умения.

10 причини да избереш брокер на недвижими имоти

Днес всичко може да открием в Интернет. Това е един чудесен източник на информация, но въпреки наличието на толкова много ресурси, те не могат да заместят професионалиста. Например ако Ви боли зъб, няма да влезнете в Интерент и да прочетете всичко, за това как да се излекувате или да го изкарате, а ще отидете на зъболекар. Минете през процеса на покупко-продажба на имота си безпроблемно, спестете пари и време като наемете брокер. Ето десет причини защо да се обърнете към професионалист:

Ателие

Често в своята практика при работа с клиенти срещам объркване или неточност в информацията относно разликата в статута на предлаганите обекти. Изключително важно е да изясните този аспект с купувачите си за да им спестите неудобства на по-късен етап. Като професионалист в сферата при първа среща с купувачи винаги обеснявам какви са разликите между апартамент и ателие. На пазара се предлагат жилища с различен статут. Някои от причините са:

  • по – ниска пазарна цена;
  • липса на някое изискване, за да отговаря напълно на Закона и др.

Какво определя един обект да е апартамент?

Асоциация на Наемодателите в България

интервю с Красимир Андреев

В тази статия и видеото към нея ще намерите важна информация за всички, които имат апартаменти за нощувки или мислят да инвестират в този вид бизнес.

Какво представлява „Асоциация на наемодателите в България“ – независима организация, която цели да инициира диалог за правата и задълженията на наемодателите, да подобри информираността и конкурентоспособността в сферата на отдаването на имоти под наем или за настаняване на гости, както и да насърчи споделянето на добри практики между представителите на тази област.

втора международна среща

На 16 Октомври взех участие във Втората Международна Конференция за Промишлени Имоти в София.  Събитието се проведе  в Интер Експо Център. На него се проследиха новите трендове и актуални новини в сферата на индустриалните имоти и логистични центрове в България и част от Европейските страни.

3D Визуализация

„Юра“ е нова луксозна сграда в град Варна. Имот отличаващ се с локация, качество и големи площи на апартаментите!

Имоти

Информацията е най-ценният ресурс, с който боравим в сферата на недвижимите имоти. През последните дни основната ми цел беше да се подготвя за търсенията на моите клиенти и да видя и да се запозная с нови обекти на пазара.


Scroll to Top